Telefon: 047 811 489 i 047 811 488    → Adresa: Ivana Gorana Kovačića 8, 47300 Ogulin    Pošaljite  E-mail

Neosnovane optužbe na rad SKG-a

Nesavjesnim ponašanjem pojedinih građana našeg grada dolazi do nemilih situacija gdje nas se neosnovano optužuje za nerad i nemar.

Da stanje kod nas nije takvo dokazuju slijedeće fotografije iz kojih se vidi da otpad koji se  nalazio na groblju Sv. Jakov nije plod našeg nemara nego dovoženje kućnog otpada u kontejnere te bacanje istog ne samo u kontejnere nego i oko njih. Izgorjele svijećnjake ostavlja se svuda po groblju, tako da grobari skoro svakodnevno pobiru iste i stavljaju ih u za to postavljene posude.

Košenje trave na groblju Sv. Jakov obavljeno je 26. I 27. travnja ove godine, a nakon toga pokošeno je još 9 grobalja u Ogulinu i oko njega ( ostala su 3 groblja u Jasenku iz razloga što je tamo vegetacija sporija pa još nema potrebe za košnjom ).Sada počinje drugi krug košenja grobalja.Osim košenja grobalja grobari održavaju površine oko križa iznad Žegara, te jarke na području grada.

Od 26.04. pa do danas imali smo 11 sahrana na područiju Grada i okolici.

Što se tiče živice oko groblja ona se suši duži niz godina što od bolesti koja se ne može iskorjeniti, a dijelom i zbog tretiranja obradivih površina uz groblje. Sađene su i nove sadnice koje su isčupane, a dijelom namjerno uništene da se nebi zatvorili prolazi u ogradi radi bacanja smeća.Istovremeno na parceli sa druge strane živice raste ambrozija koja nikome ne predstavlja smetnju i nije predmet bilo kakvih razgovora.

Ovim putem apeliramo na sve građane našeg grada pod Klekom da nam pomognu u očuvanju naših grobalja i da nam pomognu u pronalaženju onog nesavjesno dijela da bi komunalno redarstvo moglo postupati po svojoj nadležnosti i na taj način održati red i čistoću na grobljima.

HVALA.

 

Objavljeno 11.05.2018.

← Povratak na prethodnu stranicu

Comments are closed.

2019 © Copyright - Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin. Sva prava pridržana.