Telefon: 047 811 489 i 047 811 488    → Adresa: Ivana Gorana Kovačića 8, 47300 Ogulin    Pošaljite  E-mail

Postavljeni ekootoci

Grad Ogulin se, izradom strateškog plana razvoja Grada, između ostalih ciljeva opredijelio i za održivo upravljanje prirodom kroz očuvanje i zaštitu okoliša.

U tu svrhu zacrtao je nekoliko mjera koje je kroz projekte realizirao, kao što je izgradnja kanalizacijskog kolektora i pročistača otpadnih voda, sanacije divljih odlagališta otpada i između ostalih razvrstavanje otpada postavljanjem ekootoka na području Grada Ogulina.

Gradska tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Ogulin postavila je ekootoke na 5 lokacija u Gradu Ogulinu: u Vijencu Ive Marinkovića, Saborčanskoj ulici, Mjesnom odboru Sveti Jakov –Dom Jablanovo, Maloj cesti i u Strugi, a u pripremi je još nekoliko lokacija za postavljanje ekootoka.

Na svakoj lokaciji postavljena su 4 kontejnera: za odlaganje papira, plastike i pet ambalaže, stakla, odjeće i obuće. Odvajanjem otpada bitno smanjujemo količinu otpada na odlagalištu i recikliramo korisni otpad.

Pravilnim odvajanjem i odlaganjem otpada zajednički radimo na očuvanju okoliša i zaštite prirode. Naputak o razvrstavanju otpada bit će dostupan putem promidžbenih letaka, te na web stranicama Grada Ogulina i tvrtke Stambeno komunalnog gospodarstva d.o.o. Ogulin.

Molimo građane da razvrstavaju otpad prema uputama i da na ekootoke ne odlažu komunalni otpad.

Pročitajte promidžbeni letak.

Objavljeno 13.05.2013.

← Povratak na prethodnu stranicu

Leave a Reply

Odluka o pravilima ponašanja na grobljima Grada Ogulina

2022 © Copyright - Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin. Sva prava pridržana.